Svalbardi sarki jéghegyvíz üvegben mentes 750ml
+ajándék díszdoboz.
SVALBARDI - díjnyertes sarkvidéki jéghegi víz, rendkívül alacsony ásványianyag-tartalommal és a legmagasabb tisztasággal
A történelem: 2013 -ban a norvég Jamal Qureshi olvadékvizet gyűjtött össze feleségének ajándékba, amikor a norvég Svalbard szigetén tartózkodott - ez az egyik utolsó nagy vadon Európában. A tiszta vízből finom csésze tea készül, gondolta. Négy évvel később a bizarr, önzetlen gondolat egy epikürusi termékké vált, amely újrafogalmazza a tiszta ivóvíz fogalmát. A Spitsbergen kormányzó jóváhagyásával Qureshi úr bérelt egy jégtörőt - az Ulla Rinmant -, és a legtisztább jéghegyeket kereste a Kongsfjordban, mindössze 1000 km -re az Északi -sarktól, az északi 79 ° -on. A jeget ezután óvatosan megolvasztják egy speciálisan tervezett gépben és a vizet kézzel töltik bele a palackba -a legjobb ivóvizet a legtisztább formában gyűjtik össze. A víz természetes összetételének és kiváló ízének megőrzése érdekében nem használnak kémiailag megváltoztató szűrőket, csak mikrométeres szűrőket és UV-fényt, hogy megfeleljenek a nemzetközi szabványoknak.
A forrás: A Svalbard az egyik utolsó nagy vadon Európában, ahol több jegesmedve él, mint ember. A Jeges -tengerben található, az északi szélesség 74 ° és 81 ° között, 1000 kilométerre az Északi -sarktól. A szigetcsoport 60% -át gleccserek borítják. Olvadt jéghegyek - frissek a Svalbard környéki fjordokból, mindössze 1000 kilométerre az Északi -sarktól - biztosítják Svalbarði tiszta vizének forrását. Svalbarði olyan jéghegyeket használ, amelyek egyébként pazarlást okoznának a tengerbe olvadva. Minden folyamat klímasemleges, a palack újrahasznosítható, és a fából készült kupak fenntartható erdőkből származik. Több mint száz klímarekordjával Svalbard a világ egyik legfontosabb helyszíne a globális felmelegedés kutatására. Az egyes palackok eladásának egy százalékát a poláris és éghajlati kutatások támogatására adományozzák. A víz kitermelése sarkvidéki expedíciót igényel. Különleges keresés a tengeren, hogy megtalálja a megfelelő jeget biztonságos körülmények között. Az egyes jéghegydarabokat gondosan kiválasztják a megfelelő tulajdonságokhoz, majd manuálisan kiemelik a vízből egy speciálisan felszerelt hajóval. A jeget ezután visszahajozzák a Longyearbyen-i sarkvidéki előőrsbe, ahol megolvasztják és palackozzák. Minden kiadás 1 tonna gleccserjégre korlátozódik, ezért csak szigorúan 13 000 palackra.
A jéghegyi vizek a világon a legritkábbak közé tartoznak, mivel nehéz összegyűjte, a világ legjobb ízű szuper alacsony ásványvizeként ismeri el.